Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Ξεκινάει την Τετάρτη η πολυαγαπημένη Euroleague και μαζί ξεκινά και το παιχνίδι που έχει προκαλέσει εθισμό σε χιλιάδες λάτρεις των league games ανα την Ευρώπη...Το championship manager των φοιτητικών μας χρόνων έχει δώσει τη θέση του στη αγωνιώδη προσπάθεια για να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παιχταράδες σε μια 10δα με 500 credits που εκ πρώτης όψεως δε φτάνουν ούτε για ζήτω!

Για όσους δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάμε, μπορούν να ενημερωθούν από το αντίστοιχο Link της Euroleague: http://fantasychallenge.euroleague.net/home.php

Για τους υπόλοιπους που αγωνιούν και προσπαθούν να διαβάσουν ένα χρήσιμο άρθρο, να βρουν τα στατιστικά του τελευταίου ματς στο Ισραήλ, να ψαρέψουν ένα ακατέργαστο διαμάντι, ακολουθεί η ανάλυση της δικής μας δεκάδας...



Οι σταθερές πάνω στις οποίες πατήσαμε, και τις οποίες συνιστούμε στους νεους παίκτες, είναι:

1) Η αρχική επιλογή των παικτών να γίνεται με "χρηματιστηριακούς" όρους. Δηλαδή επιλέξτε παίκτες που θα δώσουν υπεραξία στην αρχική τιμή τους με την απόδοσή τους στο επερχόμενο παιχνίδι. Η αξία του παίχτη διαιρεμένη με το 4 δίνει τους βαθμούς που πρέπει να συλλέξει προκειμένου να "ανέβει " χρηματιστηριακά...Πολύ απλά, ο Σπανούλης πχ με αξία 100 πρέπει να κάνει ranking 25+ για να μην πέσει η αξία του...Αξίζει;

2) Το παρελθόν έχει δείξει ότι οι ψηλοί δίνουν και τα ψηλότερα ranking, οπότε και αξίζει τα credit να επενδύονται εκεί. Αντίθετα οι PG δύσκολα δίνουν υψηλά ranking. Το γεγονός ότι κάποιοι combo-guard λογίζονται ως forward (όπως πχ ο Σπανουλης), κάνει ακόμα δυσκολότερη την επιλογή των δύο άσσων.

3) Στην επιλογή της δεκάδας παίζει μεγάλο ρόλο το πρόγραμμα αγώνων. Μια δυνατή ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλο rotation ή ακόμα και να ξεκουράσει αστέρες της (αυτό βέβαια την πρώτη αγωνιστική απλά δεν παίζει) αν έχει εύκολο ματς. Κατ αντιστοιχία, ένας καλός παίκτης μιας αδύναμης ομάδας, κινδυνεύει να "στοχευθεί" από την άμυνα των αντιπάλων και να κάνει κακό παιχνίδι. Ο Westermann πχ είναι εξαιρετικός PG και θα κάνει μεγάλη χρονιά στην Partizan, αλλά είναι το ματς απέναντι στη Μπαρτσελόνα η κατάλληλη χρονική στιγμή για να τον επιλέξει κανείς για την ομάδα του;

4) Το παιχνίδι δε βαθμολογεί όπως το tendex, που σημαινει ότι δε γινεται αναγωγή ranking ανά λεπτά συμμετοχής. Αυτό σημαίνει απλά ότι "στοχεύουμε" σε παίκτες που αγωνίζονται πολύ! Ο Γιάνκοβιτς για παράδειγμα μπορεί να είναι φτηνός, να παίξει 5 λεπτά και να σκοράρει, να πάρει φάουλ, ριμπάουντ και να είναι εξαιρετικός. Αυτό δεν αλλάζει το δεδομένο ότι το ranking του θα φτάσει το πολύ στο 7-8. Δεν αξίζει η επιλογή του. Αντιθέτως, ο Hackett πχ στη Σιέννα είναι παίκτης των 35 λεπτών ακόμη και σε εύκολα ματς. Είναι πιθανότερο να πετύχει ηψηλό ranking.

Με βάση τους παραπάνω κανόνες και επισημαίνοντας τη μεγάλη δυσκολία επιλογής λόγω ελάχιστων επίσημων αγώνων, η δικιά μας δεκάδα για την πρώτη αγωνιστική είναι:

Point Guards

1) Sergio Rodriguez (52) 
Επιτέλους γίνεται πρώτο βιολί στη Ρεάλ και το ανταποδίδει με double digits σε ασιστ και πόντους! Φουλ επιθετική ομάδα η Ρεάλ, απέναντι σε επίσης επιθετική ομάδα (Ζαλγκίρις) με αργή περιφερειακή άμυνα, θα τον επιλέξουμε προσδοκώντας το +13



2) Sergey Bykov (22)
Εδω θεωρούμε ότι κλέβουμε εκκλησία αφού ο συμπαθής Σεργκέι είναι παίκτης των 25 λεπτών σε μια καλή ομάδα όπως η Λοκ. Κούμπαν, και παίζει σε μια πολύ δύσκολη μεν έδρα, αλλά με αντίπαλο με αδυναμίες. Το +5 θα το πάρει για πλάκα, ελπίζουμε στα διπλάσια τουλάχιστον

Shooting Guards & Small Forwards

3) Keith Langford (68)
Σούπερ offensive player, των 35 λεπτών, έχει δώσει μερικά από τα υψηλότερα rankings στο παρελθόν και μπορεί να τα ξαναδώσει απέναντι στην ανέτοιμη EFES. Ποντάρουμε στο +20 που μπορεί να δώσει


4) Devin Smith (70)
Πέρυσι άργησε λίγο να πάρει μπρος αφού ο Μπλάτ τον χρησιμοποιούσε σε λάθος θέση, αλλά όταν πήρε ήταν ασταμάτητος. Παίκτης πολλών λεπτών συμμετοχής σε μια φύσει επιθετική ομάδα, παίρνει πολλά σουτ αλλά συνεισφέρει και σε ριμπαουντ και ασιστ. Πολύ ακριβός αλλά λογικά θα μείνει στη δεκάδα μας όλο το χρόνο αφού μπορεί να τελειώσει με Μ.Ο. +17

5) Nemanja Bjielica (52)
Υπερπαιχτης με τρομακτικές δυνατότητες, πέρυσι θεωρούμε ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού αναλώθηκε σε πολλά ματς να τουβλάρει απο τα 6.75. Στα χέρια του Ζέλικο ετοιμαστείτε να τον δείτε να δίνει +10 + 5 + 3 σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ. Υπάρχει μία αμφιβολία για την ετοιμότητά του αφού δεν έχει αγώνες, αλλα στο πρώτο επίσημό του παιχνίδι έδειξε έτοιμος με ranking 25 σε 21 λεπτά.

6) Sylven Landesberg (20)
O ποιός; Για κοιτάξτε την τιμή του (20), και μετά κοιτάξτε τη συμμετοχή του στα μέχρι τώρα παιχνίδια της Μακάμπι. Δε μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο Μπλατ θα έδινε Μ.Ο. 27 λεπτά συμμετοχής σε ένα παίχτη τον οποίο δεν υπόλογίζει! Ρίσκο, αλλά θα το πάρουμε...Αν αγωνιστεί κανονικά, το +10 είναι δεδομένο.

Power Forwards & Centers

7) Derick Brown (58)
Πολυεργαλείο της Λοκομοτίβ, εμείς τον θεωρούμε το φετινό Paul Davis, ένα παίχτη δηλαδή που μπορεί να παρασύρει την ομάδα του προς τα πάνω με μεγάλες εμφανίσεις, και να κρατηθεί σε αξιοπρεπή επίπεδα στην κακή του μέρα. Ελπίζουμε στο +20, θεωρούμε δεδομένο το +15

8) Alexis Ajinca (54)
Σχετικά "άγουρος" ακόμα ο Γάλλος, έδειξε στοιχεία ανερχόμενου παίχτη και μαχητή στο Eurobasket, θα δυσκολευτεί σίγουρα στην πρώτη του μεγάλη Ευρωπαϊκή χρονιά, αλλά το ματς με τη Brose των μέτριων ψηλών σίγουρα τον βοηθά να μπει με ασφάλεια στα βαθιά. Όπως και να το κάνουμε, άλλο ο Krstic και άλλο ο Ford ή ο Neumann για αντίπαλος...

9) Spencer Nelson (51)
Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος σκόρερ, αλλά μιλάμε για ένα απίθανο ριμπάουντερ και μαχητή, που βελτιώνει σταθερά το παιχνίδι του τελευταία, και έχει δώσει το μυθικό +48 κάπου κάπως κάποτε!

10) Sasha Kaun (53)
Αθόρυβα αλλά μεθοδικά ο -κάποτε ξυλοκόπος- Σάσα έχει γίνει ο νουμερο 1 ψηλός σε ένα ρόστερ πλούσιο σε βάθος και ποιότητα. Φέτος δείχνει να έχει δουλέψει το σώμα του ακόμη περισσότερο, στις βολές είναι τρομερά βελτιωμένος, και ο Μεσίνα τον πιστεύει πολύ. Τρομερά οικονομικός παίκτης, μπορεί να δώσει το +15 με δέκα λεπτά συμμετοχής.

Αυτή είναι η πρότασή μας, με στόχο τους +150 πόντους και κυρίως τους +515 βαθμούς για την επόμενη εβδομάδα...Αν αλλάξει κάτι από τραυματισμούς και εσωτερική πληροφόρηση, θα επανέλθουμε μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Καλή σεζόν!

ΥΓ: Είναι φάτσα αυτή για +48;;;

9 σχόλια:

  1. Δυνατό Lineup, με κάποια ρίσκα....για να σε δούμε!

    G.T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. LANDESBERG ε;

    Λες να γινει ο νέος Λανγκφορντ του 2011 που ξεκινησε στη ΜΑκαμπι απο 29;

    Εγώ πάντως προτιμάω τη λογική των 50% ακριβών 50% φτηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε ρίσκο ως προς το χρόνο συμμετοχής...Ως προς την απόδοση, πιστεύω αν παίξει θα ανέβει γρήγορα

      Διαγραφή
  3. ...News update: Με το Smith αμφίβολο για τη Μακάμπι, για να μη ρισκάρουμε (αν και ειμαι βεβαιος οτι θα παιξει), προχωράμε σε αλλαγή της τελευταιας στιγμής (ότι χειρότερο δηλαδη...)

    Schilb στη θέση Smith, και Αrroyo στη θέση Rodriguez.

    God help us !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε τα συγχαρητήρια μου,κέντησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε αλλά στην πραγματικότητα δεν τα πήγαμε και τόσο καλα!

      Στα μεγάλα στοιχήματα (Landesberg, Bjelica, Nelson) απλά επέπλευσα, δε σου κρύβω ότι περίμενα ακριβώς τους διπλάσιους πόντους από τους συγκεκριμένους.

      Μόνο ο bykov έπιασε, αλλα δεν αρκεί...Σε κάθε περίπτωση το 175 είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο για να χτίσεις, και έχουμε και αρκετά credits για αλλαγές. (Υπο ΚΣ το 175 είναι σούπερ αλλα θεωρώ οτι αυτη την αγωνιστική θα δούμε πολύ κόσμο στο 200+)

      Μόνος προβληματισμός είναι αν θα επιμείνω στα στοιχήματά μου γιατί αν είδες και ο Landesberg πήρε πολύ χρόνο (απλά δεν είχε γεματη στατιστική), και ο Nelson μπορούσε να πάρει παραπάνω σουτ (ο Χακετ δεν την έδινε ούτε απο το αριστερο στο δεξί), και ο Bjelica επισκιάστηκε από τον Preljic.(Πιθανολογώ ότι την άλλη εβδομάδα μπορει να γινει το ακριβώς αντίθετο)

      Διαγραφή
    2. Φίλε άκου με,μια χαρά πήγε...τουλάχιστον όπως είπες κι εσύ αυτοί οι παίκτες επέπλευσαν και επιπλέον βρήκες γερά πατήματα από τους υπόλοιπους..
      Μη τα θέλουμε και όλα δικά μας.Ο Καούν έκανε ρεκόρ,οι 2 αναγκαστικές αλλαγές(Σιλμπ-Αρόγιο) ήταν χρυσός κλπ...

      Πχ. εγώ είδα τραυματία τον Μος ενώ όλη τη βδομάδα δεν το είχα διαβάσει πουθενά,είδα τον Καλνιέτις να παίρνει ένα σπάνιο και ωραίο μηδενικό κλπ.
      Μπήκες πολύ δυνατά και με έξυπνες επιλογές.Εγώ έχω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα μιας και πέρασα με το ζόρι το 90.Μόνη παρηγοριά ότι η ομάδα που έχω για τις ασίστ(3 ομάδες έχω-μία κανονική,μία για 3ποντα και μία για ασίστ) είναι μέσα στην 50άδα της κατηγορίας(και παραδόξως άφησε σε κανονική κατάταξη πολύ πιο κάτω την βασική.)

      Για την επόμενη εβδομάδα,ίσως ο Αρόγιο μπορεί να μείνει εκτός (θα τον διώξεις και με ανεβασμένη τιμή).
      Εγώ σκέφτομαι τον αγαπημένο Ναβάρο.Όλεσον τραυματίας,Πούλεν δείχνει να μην έχει ρόλο την παρούσα φάση και με τη Μπάρτσα να πηγαίνει στην Πόλη ο Λα Μπόμπα θα κληθεί να βγει από τον πάγο και να πάρει μπροστά.Από την άλλη και ο Ζοτς θα είναι ετοιμασμένος να τον περιορίσει..
      Τον προβληματισμό για Λαντσμπεργκ τον έχω κι εγώ.Τον είχα παρέα με τον Παππά στα στοιχήματα(ελέω και αναμενόμενης απουσίας Ούκιτς-άσχετα αν έπαιξε τελικά και εδώ και στο κύπελλο) και τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να βγάλω κάποιον από τους 2 ή και τους 2.

      Διαγραφή
    3. Δεν παραπονιόμαστε, προχωράμε!

      Ο Μος είχε ακουστεί αμφίβολος...Καλνιέτις έριξε πολύ κόσμο στον κουβά, είναι γεγονός! Παρ ολα αυτα, το 90 σου είναι κατόρθωμα :)

      Συμβουλή: Μακριά από Ναβάρρο! Δεν υπάρχει λόγος να φορτσαρει Οκτωβριο μήνα. Λαντεσμπεργκ τώρα με την επιστροφή Μπλου μένει λιγότερο και παίρνει λιγότερα σουτ....Ισως ηρθε η ωρα να φαει και αυτος το σουτ του!

      Θα ανεβάσω δεκάδα 2ης εβδομάδας, και θα δώσω και μερικούς φτηνούς, έχε το νου σου ...

      Διαγραφή
    4. Τι να πω,αλλάζω 10 αθλητικά σάιτ κάθε μέρα και δεν το είχα πετύχει πουθενά...ίσως ήμουν αφηρημένος...

      Κοίτα για Ναβάρο έχεις απόλυτο δίκιο...με τα περσινά θα προστατεύεται όσο πιο πολύ γίνεται.Απλά πάντα υπάρχουν παιχνίδια που επιστρατεύεται και ξεσπάει συνήιθως και αυτό εδώ είναι μια καλή ευκαιρία(είναι καθαρά προσωπικό ρίσκο και στοίχημα-γιατί προσφέρεται κυρίως για μια αγωνιστική και πιθανότατα θα πέσει και η τιμή του)...
      Ο Λάντεσμπεργκ στο δύσκολο χθεσινό παιχνίδι με τη Χάιφα είχε βασικό ρόλο...Θα τον κρατήσω λίγο ακόμα...
      Κάνερ-Μέντλει και Πλάις δείχνουν ελκυστικές περιπτώσεις(ο 2ος μπορει να ανέβει με τον τραυματισμό του Χάμιλτον)

      Διαγραφή